fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

UPS Airlines bestelt veertien 747-8F’s

Pakjesvervoerder United Parcel Services (UPS) bestelt bij Boeing veertien 747-8F’s. Bij de deal zitten ook opties voor veertien extra vrachtjumbo’s. Dit maakte Boeing donderdagmiddag bekend.

UPS Airlines heeft op dit moment al dertien 747-400’s in de vloot. “Deze toestellen zijn een strategische investering voor klanten over de hele wereld. De 747-8 geeft ons de kans om ons netwerk uit te breiden in bestaande -en nieuwe markten”, stelt Brendan Canavan, president van UPS Airlines.

Ook bij Boeing is er vanzelfsprekend tevredenheid over de deal die 5,3 miljard dollar vertegenwoordigt. “UPS kon geen beter toestel kiezen. We blijven de 747-8F verbeteren en kijken uit naar het moment dat het UPS het vliegtuig in gebruik neemt”, aldus Brad McMullen, vice president sales in Noord-Amerika.

Lucht
De order geeft Boeing in meerdere opzichten wat lucht. De vliegtuigbouwer worstelt al jaren met de productiesnelheid van de 747. Door het geringe aantal orders worden er steeds minder toestellen per maand gebouwd. In de eerste zes maanden van 2016 werden er slechts drie toestellen besteld, waarna Boeing openlijk twijfels uitte over de levensvatbaarheid van de productielijn.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button