fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegtuigen

Qantas onthult cabine voor 787-9

Qantas neemt in 2017 de eerste Dreamliner in gebruik. De maatschappij onthulde alvast wat de passagiers kunnen verwachten van het nieuwe toestel.

De 787 biedt plaats voor 236 passagiers in drie klassen, waaronder premium economy. Die klasse wordt begin januari gepresenteerd. In de businessclass krijgen passagiers de gangbare 1-2-1 opstelling, waardoor iedere ‘suite’ aan een gangpad zit. De ‘suites’ zijn al geïnstalleerd in de A330’s van Qantas en bieden een fully-flat bed. Dit kan ook gebruikt worden tijdens de start en bij de landing.

In de economy class hebben passagiers meer ruimte en een volledig nieuwe stoel. Er is meer in flight entertainment, alle stoelen hebben een USB-aansluiting en het touchscreen is groter. Volgens CEO Alan Joyce biedt de economy class “dingen die andere maatschappijen als premium economy aanbieden”.

Experience
Naar het interieur van de 787 is zorgvuldig gekeken, stelt Joyce. “De 787 is een vliegtuig dat is gebouwd voor comfort. De ramen zijn groter en het toestel is stiller. De klanten zullen het geweldig vinden, aldus de CEO, “We willen het meeste uit de Dreamliner halen, daarom geven we de passagiers een betere experience op hun vluchten.”

Qantas heeft acht Dreamliners besteld. De maatschappij wil met het toestel rechtstreekse vluchten naar Europa aanbieden. Nu gaan de vluhcten vanuit Australië naar Londen nog via een tussenstop in Dubai. Ook Parijs en Rome staan op het verlanglijstje van de Australische carrier.

De 'suites' in de business class (c) Qantas
De ‘suites’ in de business class (c) Qantas
Economy class in de 787 (c) Qantas
Economy class in de 787 (c) Qantas

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button