fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpenVeiligheid

A320 Volaris onderschept op eerste vlucht

Britse gevechtsvliegtuigen hebben vrijdagmiddag een A320 van de Mexicaanse maatschappij Volaris onderschept tijdens de de delivery flight. Het toestel maakte geen contact met de verkeersleiding, meldde de Schotse politie.

Het splinternieuwe vliegtuig werd vrijdagmiddag door Volaris opgehaald in Toulouse en was onderweg naar Keflavik in IJsland voor een kerosinestop. Rond 14.40 uur lokale tijd kreeg de Britse verkeersleiding geen contact met het nieuwe toestel, dat zich toen boven Wales bevond. Daarop werden vier Eurofighter Typhoons van de Royal Air Force gealarmeerd om visueel contact met het toestel te maken.

Nadat de Airbus onderschept was, begeleidden de gevechtsvliegtuigen het toestel naar de luchthaven van Prestwick. Daar landde het vliegtuig rond 16.00 uur lokale tijd. Waarom de piloten geen contact maakten met de Britse verkeersleiding, is niet duidelijk. Rond 20.25 uur Britse tijd vertrok het toestel weer

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button