fbpx
LayoutProfessional

India wil eigen vliegtuigindustrie opzetten

India wil honderden gevechtsvliegtuigen bestellen bij buitenlandse fabrikanten, mits ze in India worden gebouwd met een lokale partner, zo meldt het ANP.

Vliegtuigindustrie
Het gaat in eerste instantie om tweehonderd toestellen, waar er volgens de luchtmacht nog honderd bij kunnen komen. Dit zou 11,8 tot 13,6 miljoen euro kunnen kosten. Hiermee wil de regering van premier Modri een eigen vliegtuigindustrie opzetten en een eind maken aan dure import.

Verouderd
De Indiase luchtmacht wil de verouderde vloot van Sovjet-makelij vervangen. De regering wil het plan zo snel mogelijk doorvoeren, zodat het land niet achterop raakt bij China en Pakistan.

Lockheed-Martin
Lockheed-Martin is geïnteresseerd in het opzetten van een productielijn voor F-16’s in India, zowel voor de Indiase luchtmacht als voor de export.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button