IncidentenLay-out-indeling

Passagier steekt zichzelf in brand

Een vliegtuig van Monarch Airlines maakte deze week een noodlanding omdat een passagier zichzelf in de brand stak en een stewardess bedreigde.

De passagier in kwestie stak zijn eigen hand aan met een aansteker. Daarna zou hij hebben geprobeerd het gezicht van de stewardess in brand te steken. De Airbus A320 was onderweg van Tenerife naar Birmingham (ZB933). De piloot besloot om een noodlanding te maken op de Canarische Eilanden, waar de hulpdiensten klaar stonden.

Een passagier van de vlucht zei tegen ITV: “Nadat het vliegtuig om 11:20 vertrok stak een passagier zijn eigen handen in brand met een aansteker. De stewardess vroeg de reiziger om de aansteker in te leveren voor de duur van de reis. Hij weigerde en probeer haar gezicht aan te steken.”

De man werd gearresteerd op Tenerife South Airport. De overige passagiers werden naar Portugal gevlogen, waar een andere crew werd geïnstalleerd, om vervolgens terug naar Birmingham te vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button