fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessionalVliegvelden

Canadese autoriteiten leggen beslag op Amerikaanse 757

Op de Canadese luchthaven van Saint John’s is afgelopen vrijdagavond een Boeing 757-200 aan de ketting gelegd. De eigenaar van het toestel, National Airlines, heeft schulden bij de luchtvaartautoriteiten, meldt de luchthaven.

Het toestel was afkomstig uit Orlando en had rond 17.45 uur lokale tijd weer moeten vertrekken. De 757-200, gebouwd in 1990, wordt volgens de luchthaven niet vrijgegeven voor de openstaande rekeningen betaald zijn. De maatschappij laat op de website weten de wekelijkse route van Orlando naar Saint John tot 16 december niet uit te voeren. Op 6 januari wordt de route opgeheven.

Laatste optie
In een verklaring stelt de luchthaven er alles aan gedaan te hebben om het geld te krijgen. “We hebben alle wegen bewandeld voor we voldeden aan dit gerechtelijke bevel”, aldus een woordvoerder. Hoeveel dollar National Airlines de Canadese overheid nog schuldig is, is niet duidelijk.

National Airlines heeft haar basis op Orlando Sanford. De lijndienst naar Saint John’s werd pas sinds januari aangeboden.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button