fbpx
Frequente reizigersKLMNL NieuwsOnderwerpen

KLM gestart met vluchten naar Dublin

KLM is vandaag officieel gestart met de vluchten naar Dublin. Op de luchthaven van de Ierse hoofdstad werd het ‘eerste’ vliegtuig feestelijk onthaald met bloemen en vlaggetjes.

KLM vliegt eigenlijk al sinds zondag op Dublin, maar toen was er een feestweekend. Daarom is vandaag pas de officiële eerste vlucht.

Trots
“Wij zijn trots dat we met de KLM Cityhopper Embraer 190 op deze prachtige Ierse hoofdstad mogen vliegen. De toevoeging van Dublin aan het KLM-routenetwerk is wederom een bekrachtiging van continu investeren om de markt zo goed mogelijk te bedienen”, zegt Boet Kreiken, de directeur van KLM Cityhopper.

“Ierland heeft een zeer florerende economie en een sterk groeiend toerisme. De directe KLM-connectie geeft, naast de Dublin-Amsterdam route zelf, ook toegang tot KLM’s Europese en intercontinentale netwerk. Dit alles met aantrekkelijke prijzen en een uitstekend vluchtschema.”

Aanval
KLM lijkt met de vluchten rechtstreeks de aanval in te zetten op Ryanair, dat Dublin als thuisbasis heeft. De Ierse prijsvechter vliegt sinds het winterseizoen van vorig jaar vier keer per dag tussen de Ierse hoofdstad en Amsterdam.

Ryanair zei eerder tegen Up zich geen zorgen te maken over de komst van KLM. Dat is “juist weer een goede reden om met Ryanair te vliegen. We bieden de laagste prijzen en glimmend nieuwe Boeing’s.”

Vijftig jaar
KLM kondigde medio juni aan vanaf 30 oktober twee keer per dag naar Dublin te vliegen. Het is vijftig jaar geleden dat de maatschappij voor het laatst Dublin en Schiphol verbond. KLM zet op de route een Embraer 190 met honderd stoelen in. De KLM-vluchten vanaf Schiphol om 12:00 uur en 21:20 uur, met terugvluchten vanaf Dublin om 13:15 uur en 05:55 uur lokale tijd.

Komend zomerseizoen verhoogt KLM de frequentie naar vier vluchten per dag.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button