fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessional

Stoelendans in top AF-KLM; Terner nieuwe CEO Air France

Air France heeft een nieuwe topman: Franck Terner. Hij is vandaag benoemd door de raad van bestuur, zo meldt het fusiebedrijf.

Terner neemt de plaats in van Frederic Gagey, die de nieuwe financieel topman van Air France-KLM wordt en in die functie Pierre-François Riolacci vervangt. Riolacci maakte al eerder bekend op te stappen.

Tandem
Terner gaat in zijn nieuwe functie een tandem vormen met Air France-KLM topman Jean-Marc Janaillac. Laatstgenoemde wil zich actiever met Air France gaan bemoeien dan zijn voorganger, Alexandre de Juniac.

De 51-jarige Terner geeft nu leiding aan de onderhoudsdivisie van het Frans-Nederlandse bedrijf. Hij werkt al sinds 1988 bij Air France.

In een verklaring noemt Janaillac de nieuwe Air France CEO “een uitstekende leider.” Terner beschikt over “alle kwaliteiten om Air France te laten groeien en het vertrouwen terug te brengen.”

Trust Together
De top van Air France-KLM was vandaag bijeen om het plan ‘Trust Together’ te bespreken. Daarin zet Janaillac zijn koers uit om het vertrouwen tussen de fusiemaatschappijen te herstellen.

Morgen presenteert de Fransman zijn plannen aan de pers.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button