fbpx
Frequente reizigersNieuwsOnderwerpen

Air France – KLM begint nieuwe maatschappij

Air France-KLM start een nieuwe luchtvaartmaatschappij om beter te kunnen concurreren met Emirates en andere maatschappijen uit de Golfregio.

De nieuwe airline is onderdeel van de Trust Together-strategie, die topman Jean-Marc Janaillac vandaag in Parijs presenteert.

Boost
Het initiatief wordt ‘Boost’ genoemd, maar het is niet duidelijk of dit ook de naam wordt van de maatschappij. Daarover wordt pas later meer bekend.

De nieuwe maatschappij richt zich op ‘ultra-competitieve’ mid- en longhaul routes. Daarvoor moet het in 2020 tien intercontinentale vliegtuigen bezitten.

Een derde van de routes wordt nieuw, de rest bestaat uit routes die Air France nu verliesgevend vliegt.

Parijs
De eerste basis van de nieuwe maatschappij komt in Parijs, er zijn nog geen plannen om ook naar Amsterdam te komen.

Het bedrijf zal de piloten bij Air France werven. In de komende weken volgen onderhandelingen met de vakbonden.

Volgens Air France-KLM zal de nieuwe airline niet low cost worden, maar wel “een simpel en modern” product leveren. Dat moet het bedrijf competitiever maken.

Later vandaag volgt meer berichtgeving over Trust Together.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button