AirlinesFinancieelIndustrieOnderwerpProfessional

Canada verkleint meerderheidsbelang in airlines

De Canadese overheid maakt het makkelijker voor buitenlandse investeerders om een aandeel te nemen in een luchtvaartmaatschappij. Dit melden diverse Canadese media.Tot nu toe mocht slechts 25 procent van de aandelen in buitenlandse handen zijn. Dat percentage wordt verhoogd naar 49 procent. Hierdoor wordt het voor buitenlandse investeerders makkelijker en aantrekkelijker om een belang te nemen in een Canadese airline.

Marc Garneau, de federale minister van transport, verwacht dat door de grotere concurrentie de prijzen van vliegtickets zullen dalen. “Ik verwacht dat nieuwe maatschappijen mee komen doen. Dit kan de prijzen omlaag brengen en kan ook meer bestemmingen voor reizigers opleveren.”

Canada Jetlines en Enerjet, twee beginnende maatschappijen mogen direct meer aandelen uitgeven aan buitenlandse investeerders. De maatschappijen profileren zich als low-cost carrier en bieden volgens de Canadese krant The Globe and Mail tickets aan die dertig tot veertig procent goedkoper zijn dan bij Air Canada en WestJet.

Enerjet heeft op dit moment één toestel en wil lijnvluchten gaan bieden naar diverse bestemmingen. De maatschappij kondigde gelijk na het nieuws over de buitenlandse investeerders een deal aan met de Amerikaanse investeerder Indigo Partners. Deze partij investeert in ultra-low-cost carriers.

Extra regels
De Canadese regering overweegt ook om nieuwe regels op te stellen voor airlines, waarbij passagiers financiële compensatie kunnen krijgen als hun vlucht vertraagd of overboekt is.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.