AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

IAG biedt Wi-Fi aan op short-haul vluchten

International Airlines Group (IAG) biedt vanaf volgend jaar Wi-Fi aan op haar short-haul vluchten. In 341 vliegtuigen van British Airways, Vueling, Aer Lingus en Iberia komt een 4G-verbinding.

4G
Het internationale telecommunicatiebedrijf Inmarsat voorziet de vloot van de nieuwe verbinding. Passagiers krijgen een net zo snelle verbinding als op de grond. Het gaat om 132 toestellen van British Airways, 125 van Vueling, 45 van Iberia en 39 van Aer Lingus.

Bandbreedte
Inmarsat levert breedband technologie waarmee passagiers toegang hebben tot het checken van hun email, het bekijken van social media en het streamen van video’s. De snelheid van de bandbreedte maakt het mogelijk dat klanten van IAG op meerdere apparaten gebruikmaken van Wi-Fi.

Short-haul
Willie Walsh, CEO IAG, zegt in een verklaring hierop: “Wij bieden onze klanten de snelst mogelijke verbinding aan die je kunt krijgen aan boord van een vliegtuig. Eerder dit jaar berichtten we al over Wi-Fi op onze long-haul vluchten maar nu doen we dit ook op onze short-haul vluchten. Omdat er vraag is vanuit de klant om Wi-Fi te gebruiken, vinden we het belangrijk dit ook aan te kunnen bieden. IAG is dan ook de eerste luchtvaartgroep die 4G biedt op haar korte afstandsvluchten.”

Vloot
Het eerste vliegtuig van IAG dat beschikt over een 4G-verbinding is een A321 van British Airways. Vanaf de zomer van 2017 kunnen passagiers op dit toestel er gebruik van maken. Aer Lingus, Iberia en Vueling volgen later dat jaar. In 2019 moet negentig procent van de vloot voorzien zijn van 4G.

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close