AirlinesIndustrieOnderwerpProfessional

CEO IAG: zwakke pond nekt kleine Britse airlines

Kleine Britse luchtvaartmaatschappijen krijgen het de komende winter zwaar vanwege het zwakke pond, zegt IAG CEO Willie Walsh tegen de Belfast Telegraph.

Stobart Air
Een van die kleine maatschappijen is Stobart Air, een regionale luchtvaartmaatschappij die onder andere vliegt voor Aer Lingus. De maatschappij krijgt hoogstwaarschijnlijk last van het zwakke pond, zo denkt Walsh. Stobart Air verdient de helft van haar omzet in ponden.

Brandstof
De waarde van het pond daalde sinds de Brexit aanzienlijk ten opzichte van de dollar. Maatschappijen betalen brandstof in dollars. Wanneer zij de goedkopere ponden moeten omwisselen heeft dit nadelige gevolgen voor de brandstofkosten. Juist wanneer de concurrentie moordend is, maakt dat het lastig voor kleinere airlines om het hoofd boven water te houden.

Impact
Zelf merkt IAG ook de impact van het zwakkere pond. Door een schommelende wisselkoers viel de winst in het derde kwartaal 162 miljoen euro lager uit dan verwacht, met als gevolg een daling van de voorspelde jaarwinst.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Saskia Roelofs-van Velsen

Redacteur. Saskia studeerde communicatie en is gefascineerd door de luchtvaart. Leest eerder luchtvaartbladen dan vrouwenglossy’s. Met haar longreadartikelen neemt Saskia de lezer mee de diepte in, bij diverse (luchtvaart) onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close