fbpx
OnderwerpenProfessional

Tweede Kamer debatteert vanmiddag weer over KLM

De Tweede Kamer debatteert vanmiddag opnieuw over de onzekere situatie rond KLM. Dit gebeurt op verzoek van PVV’er Dion Graus.

Strategie
Vorige week presenteerde topman Janaillac van Air France-KLM zijn nieuwe strategie Trust Together. Daarin werd onder andere de komst van een nieuwe maatschappij aangekondigd.

Staatssecretaris Dijksma van transport reageerde gematigd enthousiast op de plannen: “Het project kan, volgens het kabinet, een goede stap zijn naar het meer concurrerend maken van de onderneming.”

Spoeddebat
Graus wil echter meer weten over Trust Together en heeft daarom een spoeddebat aangevraagd, dat om 16:30 begint. Hij maakt zich vooral zorgen over de zelfstandigheid van KLM.

Op 26 oktober werd er op verzoek van Graus ook al gedebatteerd over de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Omdat de inhoud van Trust Together toen nog niet duidelijk was, kwam daar weinig concreets uit.

Het debat van vanmiddag is live te volgen op tweedekamer.nl en NPO Politiek.

Update: Niet veel nieuws in het debat. Vooral de PVV pleitte voor meer kabinetsinzet om de zelfstandigheid en groei van KLM te beschermen, maar de regering herhaalde het standpunt dat de politiek weinig kan doen en dat Air France-KLM zelf de problemen moet oplossen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button