fbpx
BoekenNieuws

Recensie Riemen vast van Adriaan Huigen – 3 sterren

huigen_riemen-vastAdriaan Huigen | Riemen vast: belevenissen van een frequent flyer
Paperback | 184 pagina’s | € 14,50
ISBN 978-90-82590-10-4
Cars&Travels | 2016
Waardering_Recensie_Sterren_3

Riemen vast: belevenissen van een frequent flyer is een fraai vormgegeven bundeling columns van Adriaan Huigen, met een door Benno Baksteen geleverd voorwoord. Sinds zijn eerste vlucht als elfjarige jongen in 1969, heeft Huigen met meer dan duizend retourvluchten het nodige meegemaakt op luchthavens en in de lucht. In de 26 verzamelde columns komen afwisselend de leuke en minder leuke aspecten van reizen per vliegtuig aan bod.

Duidelijk is dat een prettige reis afhangt van veel factoren. Een tijdige aankomst op de luchthaven helpt tegen de stress; de juiste en correct ingevulde papieren houden het inchecken zo overzichtelijk mogelijk; het formaat en andere (lichamelijke) eigenschappen van medepassagiers maken hét verschil en goede weersomstandigheden zorgen zelden voor vertraging. Iedereen die wel eens vliegt zal op basis van eigen ervaringen soms zeker even moeten gniffelen bij het lezen over al dat geleden leed en de incidentele mazzeltjes.

Wel ligt bij een bundeling van columns herhaling op de loer, zeker als de columns vanuit dezelfde invalshoek en over grofweg hetzelfde onderwerp zijn geschreven zoals in Riemen vast. Desalniettemin past de bundel goed in de handbagage voor de nodige verstrooiing tijdens het korter of langer verblijven op een vliegveld of in een vliegtuig.

Boekrecensies

De nieuwste recensie van een luchtvaartboek vind je elke andere woensdag in de boekenrubriek.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button