NieuwsOnderwerpProfessional

Schiphol hoort nog steeds bij groeibriljantjes van Europa

Schiphol hoort nog steeds bij de snelstgroeiende luchthavens van Europa, zo blijkt uit cijfers van Airports Council International (ACI).De meest recente statistieken van ACI gaan over het derde kwartaal. Toen was Schiphol de nummer drie in de lijst van grote luchthavens (+25 miljoen passagiers per jaar).

Het Nederlandse vliegveld moest in de periode van juli tot en met september alleen Dublin, Barcelona en Kopenhagen voor zich dulden. Dit is de volledige top vijf van grote luchthavens:

1. Dublin +9,7%
2. Barcelona +8,7%
3. Kopenhagen +8,0%
4. Amsterdam +7,7%
5. Londen Gatwick +6,5%

Opvallend is de snelle toename van passagiers op Londen Gatwick. De Britse luchthaven lijkt geen last te hebben van het besluit in juni om de Europese Unie te verlaten.

Gemiddeld groeiden Europese luchthavens in het derde kwartaal van 2017 met 3,5 procent. Schiphol groeide dus ruim twee keer zo snel.

De Nederlandse luchthaven ziet het aantal passagiers de laatste jaren snel toenemen, terwijl concurrenten als Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt stagneren.

ACI derde kwartaal 2016

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.