OnderwerpProfessional

VNC verliest kort geding tegen KLM Cityhopper

De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) verliest het kort geding tegen KLM Cityhopper (KLC) over de vakantieregeling van cabinemedewerkers. De rechtbank kon zich niet vinden in de argumenten van de vakbond.De VNC zegt in een verklaring:

“Nadat KLC voor het tweede jaar op rij eenzijdig de vakantieregeling wijzigde, er geen overleg met KLC hierover mogelijk was en wij daar vele klachten van onze leden over binnenkregen, heeft VNC een kort geding tegen KLC aangespannen. Helaas is de uitkomst niet zoals gewenst en gehoopt.”

Vakantieregeling

VNC had de zaak aangespannen vanwege onvrede over de nieuwe vakantieregeling van de maatschappij. De vakbond legde al eerder uit wat het probleem is:

“KLC geeft dit jaar wederom haar eigen draai aan onze cao betreffende het zomerverlof. Hierdoor kan ons cabinekorps slechts via een omweg drie weken aaneengesloten zomervakantie voor 2017 aanvragen en wordt de derde week pas zes weken van tevoren toe- of afgewezen”

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.