IncidentenOnderwerpVliegvelden

Drie vliegtuigen beschadigd na mini-tornado

Op Brisbane airport werden drie vliegtuigen beschadigd door een mini-tornado. Tientallen vluchten raakten vertraagd.

Vertragingen
Volgens lokale media is het de krachtigste wind in dertig jaar. Er werden windsnelheden tot 160 kilometer per uur gemeten. Onder andere een trap en een watertank werden weggeblazen. Doordat de landingsbaanverlichting zonder stroom kwam te zitten konden vliegtuigen niet landen of vertrekken.

Beschadigingen
Een vliegtuigtrap werd door de wind gegrepen en ramde in een Qantas Link toestel in de zijkant van de romp. Een deuk en een gebroken raam was het resultaat. Een andere trap beschadigde de motor van een Qantas 737. Een Jetstar A320 werd geraakt door een rondvliegende watertank.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close