fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Edinburgh Airport wil uitbreiden én landingsbaan sluiten

Edinburgh Airport heeft het masterplan voor groei van de luchthaven openbaar gemaakt. Daarin staat onder andere een grotere terminal en sluiting van de tweede landingsbaan.

Terminal
In een grotere terminal moet meer ruimte zijn voor passagiers. Met name nieuwe internationale bestemmingen profiteren hiervan. Sinds 2012 zijn er een miljoen meer reizigers op het vliegveld geweest en zijn er nieuwe routes gelanceerd. Het masterplan is gericht op de periode 2016-2040.

De verwachting is dat er in 2020 13,1 miljoen mensen van het vliegveld gebruik maken, een miljoen meer dan dit jaar. Het vliegveld is in 1970 ontworpen met een berekend aantal reizigers van 1 miljoen per jaar.

Landingsbaan
De tweede landingsbaan moet gesloten worden. Die baan is niet geschikt voor regelmatig landen van vliegtuigen. Ook is de baan technisch niet meer van deze tijd, aldus de luchthaven. Het vliegveld houdt wel land vrij voor de mogelijke bouw van een nieuwe tweede baan. De verwachting is dat dit niet eerder dan 2050 nodig is.

Andere plannen zijn het creëren van meer vliegtuigopstelplaatsen. Ook moet het vrachtplatform vergroot worden en een nieuwe aanvoerweg is nodig.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button