fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Emirates neemt vernieuwde A380’s en 777’s in ontvangst

Emirates neemt deze maand de eerste (licht) vernieuwde Airbus A380’s en Boeing 777’s in ontvangst. Deze beschikken over meer stoelen en een aangepast interieur.

Airbus A380
Door een verplaatsing van de rustruimte voor cabinemedewerkers, kunnen er 25 stoelen extra geplaatst worden in de economy class van de A380. Het aantal zitplaatsen in business en first blijft gelijk, waardoor het totaal op 516 uitkomt.

Bovendien plaatst Emirates voortaan alleen bagagevakken boven de middelste rijen in business class, in plaats van boven alle rijen. Dit moet zorgen voor een ruimtelijker gevoel. Doordat de vakken groter zijn, verwacht de maatschappij nog steeds meer dan genoeg plek voor handbagage te hebben.

De eerste vernieuwde A380 is begin deze maand in ontvangst genomen.

Nieuwe business class in de A380.
Nieuwe business class in de A380.

Boeing 777
Bij de vernieuwde Boeing 777’s, waarvan later deze maand het eerste exemplaar komt, zijn de veranderingen in business class groter. Ze beschikken over nieuwe stoelen die volledig plat kunnen, een HDMI-aansluiting hebben en een groter scherm. De minder geliefde 2-3-2 opstelling blijft.

Daarnaast krijgt de Boeing twee stoelen extra in economy class, waardoor het totaal in die klasse uitkomt op 306. Gecombineerd met business (42) en first class (8) beschikt de nieuwe 777 over 356 stoelen.

Nieuwe business class in de 777.
Nieuwe business class in de 777.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button