fbpx
Frequente reizigersNieuwsOnderwerpen

KLM start verbinding met Liberia en Sierra Leone

KLM start komend zomerseizoen met vluchten naar Freetown in Sierra Leone en Monrovia in Liberia. De maatschappij wil haar Afrikaanse netwerk uitbreiden en gaat de concurrentie aan met Brussels Airlines, dat gespecialiseerd is in vluchten naar het continent.

“Met de toevoeging Freetown en Monrovia bedient KLM vanaf 2017 dertien bestemmingen in Afrika. Hiermee versterken we onze positie in Afrika aanzienlijk en bieden we onze passagiers nog meer keuze”, aldus Pieter Elbers, de CEO van KLM.

Dienstregeling
De vluchten naar Freetown en Monrovia worden uitgevoerd met een Airbus 330-200. Vlucht KL0511 vertrekt op woensdag, vrijdag en zondag om 14:35 uur vanaf Amsterdam en komt om 19.30 uur (lokale tijd) aan in Freetown.

Na een korte tussenstop, wordt de vlucht om 20.40 uur (lokale tijd) vervolgd naar Monrovia en komt daar om 21:55 uur (lokale tijd) aan. De terugvlucht vertrekt aansluitend om 23:20 uur vanuit Monrovia (lokale tijd) en komt om 8:10 uur (lokale tijd) aan in Amsterdam.

Brussels Airlines
Met de nieuwe verbinding gaat KLM de concurrentie aan met Brussels Airlines, dat vanaf thuisbasis Zaventem al langer op Monrovia en Freetown vliegt.

Afrika
KLM vliegt komend zomerseizoen op de volgende dertien bestemmingen in Afrika: Windhoek (Namibië), Luanda (Angola), Johannesburg en Kaapstad (Zuid Afrika), Nairobi (Kenya), Kilimanjaro en Dar es Salaam (Tanzania), Entebbe (Oeganda), Kigali (Rwanda), Lagos (Nigeria), Accra (Ghana), Freetown (Sierra Leone) en Monrovia (Liberia).

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button