fbpx
IncidentenMilitairNieuwsOnderwerpen

Russische Marine MiG-29 neergestort in Middellandse Zee

Een MiG-29 van het Russsische vliegdekschip ‘Admiraal Kuznetsov’ is op 13 november neergestort in de Middellandse zee. Het toestel kwam terug van een missie boven Syrië en crashte vlakbij het schip in zee. Dat schrijft onder meer het Brits-Amerikaanse Combat Aircraft Magazine.

Gered
De piloot is gered door een Russische marinehelikopter, het wrak van het toestel zou inmiddels zijn geborgen. Het gaat waarschijnlijk om een tweezits MiG-29KUBR van het 100e  ‘Independent Shipborne Fighter Aviation Regiment’. Aan boord van het vliegdekschip zijn totaal vier MiG-29’s en ongeveer tien Su-33’s gestationeerd.

Syrië
De ‘Admiraal Kuznetsov’ is het enige vliegdekschip van de Russische marine. Via de Noordzee voer dit schip in oktober naar de Middellandse Zee, vergezeld door een aantal escorteschepen. Aangekomen bij de kust voor Syrië, nemen de toestellen van de Kuznetsov inmiddels deel aan de luchtaanvallen boven Syrië. Zowel de MiG-29’s als de Su-33’s zijn recent afgeleverd. De operaties boven Syrië vormen de ultieme test voor deze nieuwe toestellen van de Russische marine.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button