fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM’s A330: minder business, meer economy

KLM neemt haar Airbus 330-200’s volledig op de schop. De economyclass wordt vernieuwd en vergroot, de businessclass wordt aanzienlijk kleiner. Dat zegt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd tegen Up in the Sky.

Komend voorjaar begint KLM aan de ombouw van de oudste A330-200’s in de vloot. Eerder werd al bekend dat de businessclass wordt voorzien van full flat-stoelen. De KLM-woordvoerder laat weten dat het aantal stoelen in de duurste klasse bijna wordt gehalveerd, ten gunste van economyclass.

Gedateerd
Volgens KLM wordt de economyclass in de A330-200 sowieso aangepakt omdat de 12 jaar oude toestellen behalve een achterhaalde businessclass, ook een gedateerd inflight entertainment systeem (IFE) hebben. Met bijbehorende kleine schermpjes. De zes oudste A330’s worden nu net als de rest van de langeafstandsvloot voorzien van het nieuwe Panasonic-IFE.

eX2 ©Panasonic
eX2 ©Panasonic

Opties
Voor het nieuwe entertainmentsysteem zijn andere stoelen nodig. Het ligt voor de hand dat KLM voor de vernieuwde economyclass kiest voor de Recaro CL3710-stoelen, net als bij de ombouw van de Boeing 777’s. KLM heeft opties op meer van dit type stoelen bij deze fabrikant.

Kleinere business
In het voorjaar gaan er alvast twee rijen van de huidige angle-flat businessclass stoelen uit. De businessclass wordt teruggebracht van dertig naar achttien stoelen. Economy krijgt er dan 36 stoelen bij. De totale capaciteit van een A330-200 van KLM is dan 267 stoelen tegen 243 nu. Of de twee nieuwere A330-200’s ook een andere indeling krijgen, is nog niet bekend.

Oude business class ©KLM
Oude business class ©KLM

Nieuwe business
In het najaar begint KLM vervolgens aan de daadwerkelijke ombouw van de businessclass. De full flat-stoelen vervangen dan de angle-flats. De ombouw van de businessclass van alle dertien A330’s neemt een jaar in beslag. Eind 2018 voldoen de toestellen aan de huidige maatstaven.

KLM zet de A330-200 onder andere in op Washington, Vancouver, Doha, Sint Maarten, Salt Lake City, Calgary, Bonaire en Sierra Leone.

KLM_Economy_1

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button