fbpx
BestellingenOnderwerpenProfessional

‘Airbus verkoopt dertien A320’s aan Peach’

Airbus verkoopt dertien A320’s aan de Japanse budgetmaatschappij Peach, zo meldt Reuters op basis van interne bronnen.

Het gaat om tien A320neo’s en drie A320’s van de huidige generatie. Op basis van brochureprijzen is de deal 1,3 miljard dollar waard, maar het is gebruikelijk dat maatschappijen flinke kortingen krijgen.

Moeite
Airbus heeft al jarenlang moeite om een groot marktaandeel te verwerven op de Japanse markt, waar concurrent Boeing dominant is. De bestelling van Peach is een welkome opsteker voor de Europese fabrikant.

Volgens Reuters wordt de deal met Peach vrijdag officieel bekendgemaakt, maar de betrokken partijen ontkennen dit vooralsnog.

Over Peach
Peach is een Japanse budgetmaatschappij met hubs in Okinawa, Osaka en Tokio (Narita). Met een vloot van A320’s vliegt het bedrijf op bestemmingen in Japan, Zuid-Korea, China en Taiwan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button