NieuwsOnderwerpProfessional

KLM schort codeshare-overeenkomst met Insel Air op

KLM schort de codeshare-overeenkomst met Insel Air op, zo meldt een woordvoerster aan Up in the Sky. KLM doet dit vanwege operationele problemen bij de Antilliaanse maatschappij.

Problemen

Luchtvaartconsultant Hans de Jong over de problemen bij Insel Air:

“Een aantal weken geleden verscheen er in het Antilliaans Dagblad een advertentie waarin Insel Air haar verontschuldigingen aanbood voor het ongemak dat passagiers ervaren als gevolg van de operationele problemen. Er was uitval van toestellen als gevolg van noodzakelijk onderhoud.”

“Dat Insel Air al langere tijd sterke headwind heeft is bekend en het gevolg van het feit dat de maatschappij nog steeds een grote hoeveelheid geld in harde valuta in Venezuela vast heeft staan, die als gevolg van de crisis niet getransfereerd kan worden. Hiermee lijkt de liquiditeit van de onderneming op een bedenkelijk laag niveau te zijn beland.”

“KLM meldde gisteren nog de codeshare met COPA verder uit te breiden. Wellicht is het geen toeval dat vrijwel tegelijkertijd KLM besloten heeft de codeshare met Insel Air tot nader order op te schorten. Jammer voor Insel Air, dat toch al een moeilijke tijd doormaakt, maar een begrijpelijk besluit.”

Insel Air
Insel Air, dat haar thuisbasis heeft op Curacao, beschikt over een vloot van 16 Fokker- en McDonnell Douglas-toestellen. Daarmee vliegt de maatschappij op 22 bestemmingen in het Caribisch gebied.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button