fbpx
MilitairOnderwerpenProfessional

Boeing dichtbij grote deal in Midden-Oosten

De militaire poot van Boeing heeft voorlopige toestemming gekregen voor een miljardendeal met Koeweit en Qatar. Boeing levert 112 gevechtsvliegtuigen aan de landen. De deal is volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken ruim 32 miljard dollar waard.

Koeweit koopt 40 F/A-18 Super Hornets van Boeing, terwijl de Qatarese luchtmacht 72 F-15’s wil aanschaffen. Bij beide landen wordt ook de ondersteuning voor de toestellen en de training van de piloten meegeleverd. Volgens de Verenigde Staten verandert de ‘militaire balans’ in het Midden-Oosten niet door de de verkoop. Qatar en Koeweit zijn trouwe bondgenoten van de Verenigde Staten, een luchtmacht met slagkracht in die landen is ook voor de VS van belang.

Voor de deals is nog geen definitieve goedkeuring; die moet het Amerikaanse congres nog afgeven. Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button