fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Kerosinetekort: Nigeriaanse carrier schrapt vluchten

De Nigeriaanse flagcarrier Arik Air schrapt een aantal binnenlandse vluchten omdat er te weinig kerosine verkrijgbaar is. De maatschappij is de laatste in Nigeria die dit besluit neemt, meldt Reuters.

Grote oliebedrijven legden vorige week de hoeveelheid kerosine die maatschappijen mogen innemen, aan banden. Diverse maatschappijen schrapten in reactie daarop een aantal vluchten. Een woordvoerder van Arik Air kon niet aangeven hoeveel vluchten er geschrapt worden. “We schrappen vluchten tot er meer voorraad komt”, aldus de zegsman.

De Nigeriaanse olie-industrie heeft het al langere tijd zwaar. De lokale munteenheid, de Naira, heeft de afgelopen tijd veel waarde verloren. Hierdoor is het duurder om kerosine te kopen, dat wordt afgerekend in dollars. Een aantal maatschappijen schortte eerder al vluchten naar Nigeria op omdat de routes niet meer winstgevend waren door de hoge brandstofuitgaven.

Vorig jaar annuleerde Arik Air nog zeventig procent van de vluchten door een brandstoftekort.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button