fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessional

SITA nog Nederlandser met nieuwe vice president sales

luchtvaarttechnologiebedrijf SITA maakt het managementteam nog Nederlandser. Het bedrijf heeft Klaas Fokkema aangesteld als vice president sales voor noord-Europa.

Fokkema heeft ruim 15 jaar ervaring binnen de IT- en luchtvaartindustrie. In het verleden was hij onder andere Vice President Business Management voor Airport Services in Europa, waarbij hij het bedrijf hielp om de toppositie binnen de luchtvaartsector te behouden.

“Door zijn jarenlange ervaring bij verschillende divisies van SITA en hij hierdoor met uiteenlopende SITA-oplossingen in aanraking is gekomen, beschikt Fokkema niet alleen over diepgaande kennis van de industrie, maar heeft hij ook veel kennis van onze business”, stelt Dave Bakker, SITA President Europa. Bakker omschrijft Fokkema als een “perfecte match”.

De nieuwbakken vice president ziet zijn functie als een uitdaging. “Het is een mooie uitdaging om deze rol binnen SITA te vervullen en te pionieren met nieuwe oplossingen voor de wereldwijde industrie. De luchtvaartindustrie in Europa blijft groeien en dit betekent ook dat luchthavens en luchtvaartmaatschappijen steeds meer behoefte krijgen aan innovatieve IT-oplossingen die bijdragen aan een betere klantervaring voor passagiers en zorgen voor verbeterde operationele efficiëntie.”

SITA heeft in Europa bijna 1500 klanten en werkt samen met brancheorganisaties als IATA en de Airports Council International Europe. Het bedrijf levert technologie aan luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden. Jaarlijks organiseert het bedrijf een eigen eigen IT-summit.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button