fbpx
Professional

Warren Buffet investeert in Amerikaanse maatschappijen

De Amerikaanse multinational Berkshire Hathaway heeft verschillende aandelen gekocht in vier grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Aandelen
Het concern heeft gezegd dat het 21,8 miljoen aandelen in American Airlines Airlines heeft gekocht, 6,3 miljoen in Delta Air Lines en 4,5 miljoen in United Airlines. Daarnaast zouden er volgens lokale media een aantal aandelen in Southwest Airlines zijn gekocht. In totaal kocht hij voor zo’n 1,5 miljard dollar aan vliegtuigaandelen.

Vertrouwen
Warren Buffett, CEO en voorzitter bij Berkshire Hathaway, wilde lange tijd geen investeringen meer doen in de luchtvaartsector. Zijn aandelen in US Airways, die hij in de late jaren ’80 verwierf, waren namelijk gedaald tot 25% procent van de oorspronkelijke waarde, in het midden van de jaren ’90.

Boodschap
George Hamlin, analist bij Hamlin Transportation Consulting, schrijft in een artikel in the Financial Times dat Buffett een boodschap naar de markt stuurt dat de luchtvaartindustrie gestabiliseerd is en ‘zich zal gedragen.’

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button