fbpx
Incidenten

Vliegtuig Qatar maakt ongeplande landing wegens rook in cockpit

Een Boeing 777 van Qatar Airways maakte zaterdagochtend een ongeplande landing in Zürich omdat er rook in de cockpit werd ontdekt.

7700
Vlucht QR778 was onderweg van Miami naar Doha. Toen het toestel boven Europa vloog werd er rook in de cockpit ontdekt. De piloten gaven code 7700 door via de radio, wat een noodsituatie vertegenwoordigt.

Zürich
De B777 cirkelde een tijdje over het zuiden van Duitsland om vervolgens in Zwitserland te kunnen landen. Het toestel landde om 10:40 in Zürich, waar het door reddingsvoertuigen werd begeleid. Niemand raakte gewond.

Onderzoek
De machine maakt gebruik van kerosine. Samuel Heinz, operationeel coördinator van de luchthaven van Zürich, vertelde aan de krant Der Bund dat het vliegtuig momenteel nog in Zürich is en wordt onderzocht. “We weten niet of, en wanneer de vlucht door kan gaan naar Doha.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button