fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Volga-Dnepr stopt joint-venture met Antonov 124’s

Het Russische vrachtbedrijf Volga-Dnepr stopt met de joint-venture met Antonov waarin nu de An-124 opgenomen is. Dit melden diverse media.

De joint-venture werd in 2006 opgericht om de An-124 beter in de markt te zetten. Volga-Dnepr heeft nu nog 51 procent van de aandelen in handen, maar geeft die eind december op. De andere 49 procent zijn in handen van Antonov. Gezamenlijk hadden beide bedrijven 19 An-14’s in dienst; twaalf voor Volga en zeven voor Antonov.

Waarom de joint-venture eindigt wordt niet duidelijk. “We zijn vrij om commerciële afwegingen te maken”, stelt het Russische bedrijf in een statement. De relatie tussen Rusland en Oekraïne is de afgelopen tijd bekoeld.

In dezelfde verklaring laat Volga-Dnper weten dat de samenwerking met Antonov nog wel doorgaat om de toestellen luchtwaardig te houden. “We hebben de volledige capaciteit om al onze klanten te blijven bedienen”, stelt het bedrijf. De toestellen worden over de hele wereld ingezet om zware vrachten te vervoeren; het maximale laadvermogen is 120 ton.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button