fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Deal Etihad en TUIFly over nieuwe maatschappij bijna rond’

Eithad en TUIFly Duitsland zijn in de afrondende gesprekken over de nieuwe maatschappij die de beide airlines gaan opzetten. In een bestuursvergadering op 23 november worden volgens een bron rond de onderhandelingen de plannen afgerond en officieel gepresenteerd.

De nieuwe maatschappij komt onder een Oostenrijkse holding, waarin Etihad een belang van 25 procent krijgt en TUIFly 24 procent. De overige 51 procent komt in handen van een Oostenrijkse stichting. Dit vanwege de internationale vliegrechten.

Voor zover bekend zal de nieuwe maatschappij met in eerste instantie 58 toestellen gaan vliegen; met de toestellen van TUIFly en het Oostenrijkse FlyNiki. “De nieuwe eigenaar zal vrij snel een afweging maken tussen een vloot van alleen Boeing of alleen Airbus. Dat is uit onze handen,” zegt de bron tegen ATW. “Voorlopig zullen beide maatschappijen onder hun eigen kleuren vliegen. De overgang zal tijd in beslag nemen.”

Acties
De totstandkoming van de nieuwe maatschappij, waar nog geen naam aan gegeven is maar volgens de anonieme bron als werktitel Blue Sky heeft, ging niet zonder slag over stoot. De dag na de bekendmaking van de plannen, moest TUI meerdere vluchten schrappen omdat werknemers zich massaal ziek hadden gemeld. Dit was uit angst voor banenverlies door de samenvoeging. De werknemers zouden nu achter de plannen staan.

De samenvoeging gaat alleen tussen Etihad en het Duitse TUIFly. De andere maatschappijen van de TUI Group, waaronder de Nederlandse tak, hebben niets met de deal te maken.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button