fbpx
Frequente reizigersOnderwerpenTravelVliegvelden

Nieuw vliegveld Victoria Falls

Het volledig verbouwde vliegveld van Victoria Falls, Zimbabwe is vrijdag officieel geopend door president Mugabe.

Door de verbouwing kan het vliegveld nu drie keer zoveel passagiers ontvangen, 1,5 miljoen per jaar. Grote vliegtuigen tot de Boeing 747 kunnen nu ontvangen worden.

©Youtube screenshot
©Youtube screenshot

China
Dankzij een Chinese lening van 150 miljoen dollar kreeg de luchthaven een make-over. De baan is verlengd naar vier kilometer en is zestig meter breed. Er is een nieuwe internationale terminal en er zijn meer opstelplaatsen voor vliegtuigen. De oude terminal is omgebouwd naar een domestic terminal. Het Chinese bedrijf Jiangsu bouwde het nieuwe vliegveld.

Er zijn negen boarding gates, drie bagagebanden een tiental winkels, veertien check-in balies, twee restaurants en parkeerruimte voor 400 auto’s. Het oorspronkelijke vliegveld werd in 1996 geopend als binnenlandse luchthaven. Drie jaar geleden kreeg het de internationale status.

Zimbabwe
Mugabe zegt over het vliegveld: “This airport signifies exciting times for aviation and tourism sectors and paves way for Victoria Falls town to become a tourism hub for SADC and the rest of the African continent”

De opknapbeurt is zo goed bevallen dat het land overweegt ook andere vliegvelden aan te gaan pakken. De eerste moet Harare International Airport worden.

Victoria Falls
De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. Ze zijn gelegen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en worden ook wel één van de zeven natuur-wereldwonderen genoemd. Het vliegveld ligt hemelsbreed nog geen twintig kilometer van de watervallen af.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button