fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Uitbreiding München Airport voor 6 miljoen passagiers

München Airport maakt de uitbreiding van terminal 1 bekend. Een nieuwe pier en extra terminalgebouw verhogen de capaciteit van de luchthaven met zes miljoen passagiers in 2022.

Nieuw vliegveld
“De uitbreiding is vergelijkbaar met de bouw van een middelgroot vliegveld zoals Hannover”, zegt de voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Op deze manier blijft de grootste luchthaven van Beieren concurrerend en houdt het de passagiersgroei bij.”

Pier
De nieuwe pier moet gekoppeld worden aan module A en B van terminal 1. De pier zal 320 meter in het westelijke deel van de apron komen. Er kunnen twaalf vliegtuigen tegelijk afgehandeld worden, inclusief twee A380’s.

Gebouw
Het terminalgebouw krijgt drie verdiepingen. De begane grond voor de afhandeling. De eerste etage zal het niveau van de boardingbridges zijn en de vertrekkende passagiers. Aankomende reizigers gaan naar de tweede verdieping Vanaf daar kunnen ze door de security naar het transfer gebied of naar beneden naar de bagagebanden. Uiteraard komen overal high-quality winkeltjes en horeca. Er zijn diverse lounges gepland. Het totale oppervlak zal 80 duizend vierkante meter bedragen.

Planning
De CEO van München Airport is tevreden met de plannen. “Het is een belangrijke stap voor het vliegveld. Op deze manier kunnen wel langstermijn groei veiligstellen.” De bouw zal op zijn vroegst in 2018 beginnen. Er wordt ongeveer vier jaar voor uitgetrokken. Totale kosten bedragen 400 miljoen euro die uit eigen middelen worden opgehoest.

©Munchen Airport
©Munchen Airport

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button