fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessional

Nederlandse luchtvaart ruim vertegenwoordigd op AKCD

Dit jaar is de tiende editie van de Aviation Knowledge and Career Day (AKCD). De jubileumeditie draagt het thema ‘interfaces and connections in aviation’.

Programma
Ook dit jaar is er weer gekozen voor een variëteit aan sprekers en onderwerpen. Tijdens de key-notes staan twee Nederlandse vliegvelden in de spotlight, Eindhoven en Lelystad. Eindhoven is bijzonder vanwege het gecombineerde gebruik van de civiele en militaire tak van de luchtvaart. De CEO, Joost Meijs, komt hierover vertellen. Lelystad Airport stuurt haar director, Erik Lagerweij, om tekst en uitleg tegen wat betreft de uitdagingen in de groei die de komende jaren voor de deur staan. Daarnaast vaardigt Schiphol Airport twee sprekers af om het over decision making en Pax-ex te hebben.

LVNL
De brug tussen de luchthaven en maatschappijen zal dankzij deelname van de luchtverkeersleiding Nederland ruim vertegenwoordig zijn. Michiel Dorst, CEO van LVNL spreekt samen met de CEO van NLR en Luitenant-Generaal Dennis Luyt van de Koninklijke Luchtmacht over het thema van deze AKCD editie. Ook zijn er wat verkeersleiding betreft bijdrages over remote towers en de toekomst van verkeersleiding.

Luchtmacht
De Koninklijke Luchtmacht grijpt ook dit jaar de AKCD weer aan om zich te presenteren. Voor studenten met wervingsstands en met presentaties over onderhoud. Er wordt ingezoomd op onderhoud in Nederland na missie en op onderhoud tijdens missies. Geen gewone missies, maar die in (zeer) moeilijke omstandigheden, zoals in Mali.

Drones
Drones zullen ook in de belangstelling staan. Daarnaast zijn er presentaties over certificering van reserveonderdelen, Boeing, CRM in single-pilot cockpits, en hybride vliegen.

Kennisoverdracht
De Hogeschool van Amsterdam is vanaf de eerste editie nauw betrokken bij de AKCD. Dat kennisoverdracht ook na tien jaar centraal staat leidt geen toeval. Tijdens de dag worden de NLF prijzen uitgereikt aan studenten van de TU Delft en MBO college Airport, tevens is er een CRM workshop. De dag wordt geopend door Rudi den Hertog, chief engineer van de Netherlands Aircraft Company die de Fokker 100 een tweede leven wil geven. Hij zal vertellen over de kennisoverdracht en leren samenwerken in de luchtvaart.

Spectaculair
Spektakel valt te verwachten van het deel van het CRM-programma over security and hijack. Jerry van den Berg zal een workshop verzorgen waarbij de deelnemers zich in een kapingssituatie zullen bevinden. De ervoor gereserveerde ruimte zal waarschijnlijk te klein zijn voor alle geïnteresseerden. Gelukkig is er later op de dag nog een kans. Dan geeft Van den Berg een lezing hoe om te gaan met dreigingen van terroristische cellen.

Locatie
De tiende editie van de Aviation Knowledge and Career Day vindt ook dit jaar plaats op de Hogeschool van Amsterdam. Het Leeuwenburg gebouw naast het Amstelstation is op 10 december het decor van een dag met een druk en afwisselend programma.
De AKCD is een jaarlijks terugkerend evenement waarop de Nederlandse en internationale luchtvaartbranche ruim podium krijgt om zich te presenteren. Het doel van de AKCD is het samenbrengen van de verschillende takken van luchtvaart, van commercieel tot militair en van professionals tot studenten.

Meer informatie
De ticketverkoop loopt via de website van de studievereniging Amsterdam Aviation Association. Ook dit jaar is Up in the Sky weer mediapartner. Meer informatie is te vinden op AKCD.nl.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button