fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpen

Opgestapelde vertraging TUI: 2 uitgevallen toestellen

Dubbele pech voor 270 passagiers die met TUI naar de Dominicaanse Republiek vliegen. Zowel het oorspronkelijke als het vervangende toestel zijn uitgeschakeld.

B787
De vlucht naar Puerto Plata en Punta Cana zou om 11:00 uur vertrekken en uitgevoerd worden door een Boeing 787-8 van TUI. Dit toestel moest echter op het laatste moment een motorwissel hebben. De reden hiervan wist een TUI woordvoerster niet. Te elfder uren heeft TUI een vervangend toestel kunnen huren. Een A340-300 van HiFly. De Airbus kwam vandaag om half drie op Schiphol binnen.

Botsing
Na de landing botste het toestel tijdens het taxiën tegen de aviobrug op Schiphol, waarbij de motor werd geraakt. Of alleen de behuizing beschadigd is of ook de motor zelf is nog onduidelijk. De onderzoeksraad meldt dat ze verkennend onderzoek uit gaan voeren.

Passagiers
De woordvoerster van TUI zegt tegen Up dat het meerendeel van de passagiers wordt opgevangen in hotels op of bij Schiphol. “Sommige passagiers kiezen er echter voor om naar huis terug te keren.” Voor morgenochtend negen uur zal er in ieder geval geen vervangend toestel zijn. “We zijn naarstig aan het zoeken naar een toestel om deze mensen naar de Dominicaanse Republiek te vliegen. We kijken bij TUI en zustermaatschappijen, maar ook naar andere huurmogelijkheden”, aldus de woordvoerster.

De passagiers die vanaf de Dominicaanse Republiek terug zouden vliegen hebben een langere vakantie. Zij worden opgevangen in de hotels waar ze al zaten.

Maandagavond laat TUI aan Up weten een andere toestel ‘gevonden’ te hebben via Air Tanker om de passagiers dinsdagochtend naar het Caribisch gebied te brengen.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button