fbpx
OnderwerpenProfessional

Aandeelhouders willen forse investering in Groningen Airport

De aandeelhouders van Groningen Airport zijn overeengekomen dat ze flink willen investeren in de luchthaven, zo meldt RTV Noord.

Gemeente Groningen
De provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Assen en Tynaarlo besloten al eerder voor uitbreiding te gaan, maar nu heeft ook de gemeente Groningen zich bij hen aangesloten.

Toegangspoort van het Noorden
De vijf aandeelhouders kiezen voor het investeringsplan ‘Toegangspoort van het Noorden’. In dit plan moet de luchthaven meer commerciële vluchten aantrekken. Daardoor stijgt het aantal passagiers in de prognose naar 327.000 tot 407.000 in 2026.

In 2015 verwelkomde Groningen Airport slechts 220.000 passagiers.

Kosten
Hoeveel het plan precies gaat kosten, en wie daarvoor opdraait, wordt komend jaar bekeken. De aandeelhouders willen graag private investeerders bij de uitbreiding betrekken.

Bekijk hieronder een infographic over het plan:

toegangspoort van het noorden groningen airport

Goed nieuws
Het besluit is het zoveelste goede nieuws voor Groningen Airport in korte tijd. In september opende Nordica een verbinding met Kopenhagen, en in oktober werd bekend dat TUIfly vanaf de luchthaven naar Kreta gaat vliegen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button