Frequente reizigerNieuwsOnderwerp

Schiphol hijst eerste balk nieuwe vertrekhal – foto

Vanochtend is op Schiphol de eerste balk van de nieuwe vertrekhal gehesen, zo maakte de luchthaven zojuist bekend. Over minder dan een half jaar moet de tijdelijke hal af zijn.

De luchthaven verwacht dat jaarlijks 2 miljoen passagiers gebruik zullen maken van de faciliteit, die tot 2019 dienst moet doen.

Oppervlakte
De nieuwe vertrekhal krijgt een oppervlakte van 3800 vierkante meter en wordt gebouwd bovenop de bagagehal aan de Havenmeesterweg, ter hoogte van de B-pier. Door een gang staat de tijdelijke vertrekhal in verbinding met vertrekhal 1.

Het nieuwe gebied wordt gebruikt door passagiers die reizen naar landen in het Schengengedeelte. In de hal komen onder andere ongeveer twintig incheckbalies, vijf security lanes, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen.

A-pier
De hal moet in de meivakantie van 2017 worden opgeleverd en blijft tot 2019 staan. Tegen die tijd moet de nieuwe A-pier zijn opgeleverd. Die pier wordt gebouwd op de plaats waar nu een vrachtgebouw van KLM-Cargo staat. In 2023 moet er ook een nieuwe A-terminal gebouwd zijn.

Drukte
Dat de luchthaven een extra hal bouwt, is niet vreemd. De afgelopen jaren is Schiphol hard gegroeid. In 2016 worden er 63 miljoen passagiers verwacht, vijf miljoen meer dan vorig jaar.

De bouwlocatie (c) Up in the Sky
De bouwlocatie (c) Up in the Sky
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button