fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Taiwanees TransAsia stopt ermee

Na twee dodelijke crashes afgelopen twee jaar besluit het bestuur van TransAsia in het geheel te stoppen met de maatschappij.

Het bestuur zegt een aantal leningen niet terug te kunnen betalen, deze lopen op 29 november af. De klanten die tickets hebben geboekt krijgen hun geld wel nog volledig terug. Dat maakt de maatschappij vanochtend bekend na een bestuursvergadering. Taiwanese autoriteiten en het ministerie van justitie maakten maandag bekend een onderzoek in te stellen naar handelen met voorkennis. De handel in het aandeel is maandag opgeschort.

TransAsia
TransAsia is in Nederland vooral bekend van het filmpje van de tweede crash. Hierop was de ATR te zien die over een weg zeilde en in een rivier terecht kwam. Er kwamen 43 mensen om. Eén motor werkte niet en de piloten schakelde de andere motor uit. In juli 2014 stortte ook een ATR neer tijdens een landing onder slechte omstandigheden. De onderzoeksraad concludeerde een pilot error. De opleiding van TransAsia lag al langer onder vuur, piloten moesten opnieuw getest worden.

De maatschappij vloog met een vloot van 27 toestellen. Acht ATR’s, vijftien A320family toestellen en vier A330-300’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button