Frequente reizigerOnderwerp

Maatschappijen zetten extra capaciteit in naar Kaapstad

Kaapstad wordt een steeds populairdere vakantiebestemming, en dat is niet onopgemerkt gebleven bij luchtvaartmaatschappijen. Zowel Qatar als Air France zetten meer capaciteit in op de route naar de Zuid-Afrikaanse stad.

Qatar Airways
Qatar Airways vliegt sinds deze maand dagelijks met een Boeing 777-300ER naar Kaapstad. Voorheen zette de maatschappij een – veel kleinere – Boeing 787-8 in. Door de vliegtuigwissel neemt het aantal stoelen met maximaal 158 per dag toe.

Qatar onderhoudt pas sinds oktober vorig jaar een dagelijkse lijnvlucht naar Kaapstad. Daarvoor werd er vijf keer per week naar de ‘Moederstad’ gevlogen.

Air France
Air France heeft besloten om ook in de zomer (winter op het zuidelijk halfrond) naar Kaapstad te vliegen. De Franse maatschappij verbindt de Zuid-Afrikaanse stad in 2017 het hele jaar door met Parijs. Dat gebeurt drie keer per week en met een Boeing 777-200ER of Airbus A330-200.

Zustermaatschappij KLM vliegt het hele jaar dagelijks naar Kaapstad.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button