fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Akkoord voor komst nieuwe maatschappij TUI-Etihad

De Raad van Bestuur van TUI is akkoord gegaan met het plan om een nieuwe vakantievlieger op te richten met Etihad. Daardoor is de deal in principe rond.

In de nieuwe maatschappij worden TUIfly Duitsland, het Oostenrijkse NIKI en de vakantievluchten van Air Berlin samengevoegd. Etihad is de grootste aandeelhouder van Air Berlin (en dochterbedrijf NIKI). Vanuit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland moet het bedrijf vluchten naar veel vakantiebestemmingen gaan aanbieden.

De nieuwe maatschappij komt onder een in Wenen gevestigde holding, waarin Etihad en TUI allebei een belang krijgen van 25 procent. De overige 50 procent komt in handen van een Oostenrijkse stichting. Dit vanwege de internationale vliegrechten.

Het is nog niet duidelijk hoe het nieuwe bedrijf gaat heten.

Herstructurering
Voor Air Berlin is de samenwerking met TUI onderdeel van een grotere herstructurering. Het bedrijf wil efficiënter en slanker gaan opereren, en neemt daarom onder andere afscheid van 1200 werknemers. Ook least het 40 toestellen aan Lufthansa.

TUIfly Nederland
Het Nederlandse TUIfly heeft niks met de deal te maken. Dat blijft een aparte maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button