fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpen

KLM schrapt lijndienst naar Qatar

KLM stopt vanaf komend zomerseizoen met de vluchten naar Doha in Qatar. De maatschappij gaat daarnaast minder vaak naar Abu Dhabi vliegen, juist iets vaker naar Bahrein, en zo vinden er nog enkele wijzigingen plaats in het vluchtschema naar de Golfregio.

“Met de aanpassingen in het vliegschema bieden we klanten verbeterde directe verbindingen naar de Golfstaten. In sommige gevallen wordt ook de reistijd korter. De capaciteit die verdwijnt, zal worden ingezet op nieuwe bestemmingen die aangekondigd zijn met ingang van het zomerseizoen 2017”, aldus Pieter Elbers, de CEO van KLM.

Qatar
De vlucht naar Doha is niet meer rendabel nadat Qatar Airways in juni 2015 direct is gaan vliegen op Schiphol. Met het sluiten van de lijnvluchten komt er na 33 jaar een einde aan de aanwezigheid van KLM in Qatar.

Bahrein en Koeweit
De operatie naar Bahrein, nu uitgevoerd in combinatie met Doha, zal zes keer per week (nu 5 keer) worden voortgezet. Bahrein wordt bereikt na een korte tussenstop in Koeweit en weer terug.

vluchtschema klm koeweit bahrein

Saudi-Arabië en Oman
Dammam in Saoedi Arabië zal, net als Koeweit, ook rechtstreeks worden aangevlogen, nu is dat nog in combinatie met elkaar. Muscat in Oman wordt bediend na een korte tussenstop in Dammam.

vluchtschema klm oman saudi arabie

Update: Abu Dhabi
De vluchten naar Abu Dhabi worden verminderd van zeven naar vijf per week. Het vluchtschema ziet er vanaf komend zomerseizoen als volgt uit:

2016-24-11-10-31-28

Dubai
De vluchten naar Dubai blijven ongewijzigd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button