fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

China Airlines neemt routes TransAsia over

China Airlines neemt de vluchten van TransAsia Airways over. Dit meldt de Taipei Times.

Volgens de krant komt het verzoek om de routes over te nemen van de Taiwanese regering en mag China Airlines dit niet weigeren. TransAsia stopt met vliegen omdat de maatschappij een aantal leningen niet meer kan terugbetalen. Die leningen moeten op 29 november worden terugbetaald, maar afgelopen maandag werd duidelijk dat dat niet gaat lukken.

TransAsia moet volgens het Taiwanese ministerie van arbeid ongeveer 640 miljoen Taiwanese dollar (18.9 miljoen euro) terugbetalen aan de medewerkers. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, heeft het ministerie van justitie de bankrekeningen van de maatschappij bevroren. Hier staat ongeveer 1,2 miljard Taiwanese dollar (35 miljoen euro) op. Volgens een regeringswoordvoerder zijn er maatregelen genomen om de bestuursvoorzitter van TransAsia in Taiwan te houden. Hij wordt verdacht van handelen met voorkennis.

Crashes
TransAsia is vooral ‘bekend’ door twee crashes. Bij één van die crashes vloog de bewuste ATR-72 over de weg en kwam het toestel in een rivier terecht. Bij de crash werkte één motor niet, waarna de piloten de andere motor uitschakelden. De maatschappij had een vloot van 27 toesteleln. Wat daarmee gebeurt, is nog onduidelijk.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button