fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Lufthansa doet piloten nieuw bod: 4,4 procent extra

Lufthansa heeft pilotenvakbond VC een nieuw bod gedaan om tot een cao-akkoord te komen. De piloten krijgen over 2016 nog extra loon en krijgen betere arbeidsvoorwaarden.

De pilotenvakbond legde woensdag het werk neer, de staking duurt nog tot zaterdag. De afgelopen drie dagen zijn ongeveer 2000 vluchten geschrapt. Voor zaterdag worden relatief weinig problemen verwacht.

Om de piloten weer aan tafel te krijgen, doet de maatschappij nu een nieuw bod. Over 2016 krijgen de piloten 2,4 procent extra loon. In 2017 stijgt dit nog eens met 2 procent. Ook krijgen de vliegers een extra uitkering van 1,8 maandsalaris.

De piloten krijgen in het nieuwe voorstel tot 2021 de beschikking over 330 nieuwe vliegtuigen. Hierdoor komt er ruimte voor duizend extra aspirant-piloten en komen er de komende vijf jaar zeshonderd nieuwe captains bij.

Pensioenen
In ruil voor het extra loon en de nieuwe toestellen, wil Lufthansa wel tornen aan de pensioenafspraken. De pensioenleeftijd voor vliegers van Lufthansa gaat omhoog naar zestig jaar in 2018. Bij de vrachtpoot en Germanwings is dit nu al de pensioenleeftijd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button