AirlinesFrequente reizigerNieuwsOnderwerp

Lufthansa schrapt 137 vluchten voor zaterdag

De piloten van Lufthansa hebben besloten om ook zaterdag het werk neer te leggen. Daardoor wordt de driedaagse staking een vierdaagse.

De maatschappij annuleert zaterdag 137 vluchten. Het merendeel hiervan (88) zijn long-haul verbindingen.

De vliegers eisen een forse loonsverhoging, maar Lufthansa wil daar niet in meegaan om de concurrentiepositie niet te ondermijnen. Naar eigen zeggen annuleerde Lufthansa op woensdag en donderdag 900 vluchten per dag. Vandaag worden ruim 800 vluchten geschrapt uit de dienstregeling.

De werkonderbreking is de laatste in een lange reeks stakingen die pilotenvakbond Vereinigung Cockpit organiseert. In 2014 en 2015 legden de vliegers al dertien keer het werk neer. Volgens een economisch onderzoeksbureau uit Keulen kostten die stakingen Lufthansa ongeveer 453 miljoen euro.

Andere maatschappijen van de Lufthansa Group, zoals Brussels, Swiss en Austrian, worden niet door de staking getroffen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close