AirlinesOnderwerpProfessional

Vertragingen door tekort aan kerosine Melbourne

Luchtvaartmaatschappijen moeten op de luchthaven van Melbourne rekening houden met vertragingen omdat er te weinig kerosine is.

Door het tekort aan kerosine kunnen sommige vluchten niet worden uitgevoerd. Volgens de Sydney Morning Herald ontstonden de problemen nadat de luchthaven een lading kerosine afkeurde omdat de kwaliteit niet voldoende zou zijn. De luchthaven zou nog ongeveer 2 miljoen liter in voorraad hebben. Een groot deel van de kerosine wordt vanuit het buitenland geïmporteerd. Ook in 2015 waren er al problemen met de beschikbare brandstof.

Virgin Australia stelt dat vluchten tussen Melbourne en Sydney ‘verstoord’ kunnen worden door het brandstoftekort. Een aantal vluchten van Qantas tussen Melbourne Singapore en Hong Kong maakt in Sydney een tussenstop om te tanken, meldt de Sydney Morning Herald.

Het Australische Board of Airline Representatives legt de schuld bij de brandstofleveranciers. “Maatschappijen doen wat ze kunnen, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de bestaande leveranciers”, aldus directeur Barry Abrams. Hij stelt dat de problemen de groei van de luchtvaart kunnen ondermijnen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button