fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Airbus mikt op tachtig A350-leveringen in 2017

Airbus wil in 2017 minimaal tachtig A350’s afleveren. Dit meldt Reuters op basis van bronnen binnen de vliegtuigbouwer.

Het doel lijkt op het eerste gezicht ambitieus. Het afleveren van de nieuwste Airbus-telg gaat de afgelopen twee jaar met horten en stoten. Afgelopen week werd de 35ste A350 van 2016 afgeleverd. De vliegtuigbouwer wil dit jaar vijftig toestellen afleveren. Fabrice Brégier, CEO van de civiele poot bij Airbus, zei donderdag dat dat doel waarschijnlijk gehaald wordt.

Volgens Reuters betekent het doel van tachtig vliegtuigen dat Airbus per maand zeven A350’s moet afleveren. Daarbij speelt de snelheid van de aanvoerlijnen een belangrijke rol. De problemen die Airbus in 2015 en dit jaar parten speelden, werden vooral veroorzaakt doordat toeleveranciers hun producten niet op tijd konden leveren. Volgens Airbus is de aanvoerlijn verbeterd, maar wordt die nog wel scherp in de gaten gehouden.

49 toestellen
De vliegtuigbouwer leverde afgelopen week het 49ste toestel af, bestemd voor China Airlines. In de orderboeken stonden eind oktober nog 810 toestellen. Een aantal daarvan zijn exemplaren van de A350-1000. Dit toestel maakte donderdag de eerste vlucht.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button