Incidenten

Ontwerper MiG fighters overlijdt op 89-jarige leeftijd

Ivan Mikoyan, vliegtuigontwerper en co-designer van de MiG-29 fighter jets, is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Russische staatszender Rossia 24.

Studie
Mikoyan is geboren op 1 september, 1927. Zijn vader werkte voor de regering, zijn oom was de eerste general designer bij het experimentele ontwerpbureau MiG. Ivan studeerde af aan de militaire luchtvaarttechniekschool en de Zhukovsky Air Force Engineering Academie.

Prijs
Na zijn studie ging hij bij het ontwerpbureau van zijn oom werken. Eerst als chief engineer, daarna als chief designer. Later werd hij adviseur bij MiG. Tijdens zijn carrière werkte hij aan het ontwerp van de MiG-21 en de MiG-29. Voor deze laatstgenoemde ontving hij twee keer een prijs van de Russische regering.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close