fbpx
OnderwerpenProfessional

Enorme groei toerisme Cuba

Het toerisme in Cuba neemt een enorme groei. In de eerste helft van 2016 zag het eiland vijftien procent meer bezoekers dan dezelfde periode het jaar ervoor. Dat maakt het Cubaanse statistiekbureau bekend.

Groei
Het eerste halfjaar bezochten 1,2 miljoen internationale toeristen het land. Vorig jaar waren dat er nog één miljoen. Het land had in totaal 2,1 miljoen bezoekers, toeristen en andere bezoekers bij elkaar. De grootste groei kwam door Amerikanen, na de versoepelde relaties tussen beide landen. Er waren 80 procent meer Amerikanen, in totaal 137 duizend mensen. Verreweg de grootste groep bezoekers bleven de Canadezen met bijna 800 duizend bezoekers. Dit was zeven procent minder dan het jaar ervoor.

Flinke groeipercentages waren te zien bij Europese landen. Zo waren er 45 procent meer Duitsers en 54 procent meer Italianen. Uit Nederland kwamen 24 duizend bezoekers. Zesentwintig procent meer dan in 2015. Tot voor kort bezochten meer mensen uit Duitsland, Groot Britannië, Italië en Frankrijk Cuba dan uit de VS. Alle landen behalve Canada zijn inmiddels al ingehaald door de VS. Op nummer twee staan de Cubanen die in het buitenland wonen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button