AirlinesFrequente reiziger

KLM gaat meer samenwerken met China Airlines

KLM en China Airlines hebben afgesproken dat ze elkaars vluchten tussen Amsterdam en Taipei gezamenlijk gaan verkopen via codeshare en “block-space” afspraken. Ieder bedrijf kan een vast aantal stoelen verkopen voor de vluchten op deze route van de andere maatschappij, onder het eigen vluchtnummer.

KLM kan hiermee 11 vluchten per week aanbieden tussen beide steden, voor China Airlines is dit dagelijks.

“Via deze uitgebreide samenwerking biedt KLM nu non-stop vluchten naar acht bestemmingen. Met 67 wekelijkse vluchten tussen Amsterdam en Greater China, in samenwerking met Skyteam partner China Airlines en KLM’s andere partners in mainland China, wordt de gateway-positie van Amsterdam verder versterkt”, aldus KLM-directeur Pieter Elbers.

Verdere uitbreidingen
Ook zijn er afspraken gemaakt om het codeshare programma verder uit te breiden. KLM zal vanaf 9 januari 2017 codesharen op vluchten tussen Taipei-Busan, Taipei-Kaohsiung, Taipei-Nagoya, Taipei-Shizuoka, Taipei-Miyazaki, en Taipei-Takamatsu, naast de huidige routes Taipei-Okinawa, Taipei- Fukuoka, en Singapore-Kaohsiung.

Voor China Airlines komen er per 9 januari 2017 drie codeshares bij op de route Amsterdam-Parijs, Amsterdam-Barcelona en Amsterdam-Madrid. Op Amsterdam-London en Amsterdam-Manchester wordt nu al samengewerkt.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button