IncidentenNieuws

Vliegtuigcrash met Braziliaans voetbalteam – 71 doden

Een BAe-146 is gecrasht tijdens de approach op Medellin, Colombia. Aan boord waren 77 mensen, waarvan 71 het ongeluk niet overleefd hebben. [Eerst werd er gesproken over 81 inzitten en 75 doden, maar vier mensen bleken onterecht op de passagierslijst te staan]

Het gaat om een British Aerospace Avro-146-RJ85 van LaMia, een chartermaatschappij uit Bolivia en Venezuela. De crash vond plaats in bergachtig gebied, rond 22:00 uur lokale tijd. Volgens het vliegveld meldden de piloten problemen met de elektra aan boord. Daarvoor vloog het vliegtuig door een zeer zware onweersbui.

Avro
Het toestel met registratie CP2933 voerde vlucht LMI2933 uit, vanuit Cochabamba met tussenstop op Santa Cruz. Op Flightradar24 is te zien dat het toestel voor de crash in een holdingpatroon vloog boven bergachtiggebied bij de plaats Abejorral. Het toestel was bijna achttien jaar oud en heeft eerder voor CityJet en Mesaba gevlogen.

Voetbal
Aan boord was het Braziliaanse voetbal team Chapecoense. Het team was onderweg naar Medellin om daar de finale van de Copa Sudamericana te spelen tegen Atletico Nacional uit Medellin. De Copa Sudamericana is vergelijkbaar met de Europa League. De wedstrijd is afgelast.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close